23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på RetailNews
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Økologi steg med 30 pct. i 2016

Forbrugerne efterspørger økologi i stigende grad, og det kan landbruget mærke.
















Efterspørgslen på foder til økologisk husdyrproduktion er steget med næsten 30 pct. alene i 2016. Det viser nye tal fra Danmarks førende producent af økologisk foder, DLG, der spiller en markant rolle i at sikre den økologiske fødevareproduktion i Danmark. Efterspørgslen er så markant, at der er begyndende mangel på danskproducerede økologiske varer - også selvom 1.132 landmænd har søgt om at udvide deres areal i 2016. Heraf var 450 helt nye økologer. - Fortsætter den nuværende efterspørgsel fra landbruget på økologisk foder fra DLG, skal der omlægges arealer svarende til 30.000 tons afgrøder i 2017. Vores største udfordringer er at skaffe nok råvarer og korn til den stigende efterspørgsel på økologiske varer, og derfor er vi i høj grad interesseret i at komme i kontakt med flere økologiske planteavlere, fortæller Henrik Kløve, chef for økologi hos DLG. Den økologiske fødevareproduktion er i dag i rivende udvikling. Danmark har den største økologi-markedsandel i verden, og salget af økologiske fødevarer er vokset markant i landets supermarkeder. Det er især økologiske mejeriprodukter, æg, havregryn og mel, som vi kommer i indkøbskurven, men også visse typer af frugt og grønt. DLG offentliggør en samlet status på økologi, en ny strategi og resten af årsrapporten i morgen, tirsdag den 21. februar, på deres hovedkontor på Axelborg i København.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.11